Petak, 25 Lipanj 2021

Projekt IPAK

sis EUflag 294x200Europska Unija

logomozda u boji

Projekt IPAK koji sufinancira
Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Više o projektu možete vidjeti ovdje.

 

baner

Kada kupujete poklon > pomognite djeci
Posjetite našu partnersku trgovinu www.poklon-bon.hr. S kupnjom poklona na poklon-bon.hr ćete pomoći djeci, jer će 3 % od vrijednosti kupnje primiti jedna od organizacija koja pomaže djeci

slide1
slide2
slide3
slide4
1/4 
start stop bwd fwd

 

Povijest

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ osnovana je 08. studenog 2010 g. Trenutno okupljamo 11 obitelji sa svojom djecom s poteškoćama u razvoju.

Naše ciljeve tada kao i danas definiramo, da želimo informirati članove i javnosti o problemima djece s teškoćama i njihovih obitelji, organizirati programe za djecu s posebnim potrebama u suradnji sa stručnjacima, te rad na ostalim zadacima u cilju poboljšanja i razvoja kvalitete života naše djece i njihovih obitelji.

Veljača 2011

Naša prva javna akcija „Srce za srce“,bila je povodom Valentinova sa štandom koji se nalazio na placi. S nama zajedno u ovoj humanitarnoj akciji sudjelovali su i Dječji Vrtić „Pahuljica“ kao i Osnovna Škola Dr. Jure Turić koji su humanitarnu akciju održali u svojim prostorijama.

Svibanj 2011

Grad Gospić je organizirao humanitarni koncert „Djeca djeci“, koji se održao

11. svibnja 2011 g. Naša djeca i njihove obitelji imali su čast uživati u predivnom programu u kojem su sudjelovala samo djeca.

Lipanj 2011

Kako smo se kao Udruga povezali sa Udrugom „PUŽ – Put u život“- Zagreb, uključujemo se u njihov projekt pod pokroviteljstvom Europske Unije „Mreža podrške“. S tim projektom želi Udruga „PUŽ“ dati potporu i informacije potrebne mladim Udrugama za početak svoga rada. Uz edukaciju koja se održala od 08.04.2011 do 10.04.2011 u Zagrebu, gostovala je Udruga „PUŽ“ i u Gospiću i održala od 10.06. – 12.06. 2011 edukaciju naših članova u prostoriji KIC-a. Naši zastupnici ponovno su gostovali na III. Modul Mreže Podrške od 18.11.2011 do 20.11.2011. Ponovno smo imali čast ugostiti Udrugu PUŽ od 10.02.2012 do 12.02.2012 uz edukaciju za naše roditelje, OŠ Dr. Jure Turića i Diječji Vrtić Pahuljica. Projekt se još nastavlja do ožujka 2012 god.

Isto vremenu dolazimo do kontakta sa Caritasom, koji je omogućio našim malim članovima terapijsko jahanje jednom u tjednu u okolici Gospića na „Linden Tree Retreat Ranch-u“ pod voditeljstvom Božidara Yerkovich-a, i što se jako rado prošlog ljeta koristilo.

Srpanj 2011

Da se javnošću predstavimo, ukažemo na svakodnevne poteškoće i pokažemo rad udruge, održali smo 18.07.2011 „Dan otvorenih vrata“ u KIC-u. Od raznih likovnih radionica, bilo je isto tako moguće sudjelovati u raznim igrama pod naslovom „Ja sam ti“. Sa tim igrama uz pomoć Diječjeg Vrtića Pahuljica htjeli smo pokazati kako žive osobe s invaliditetom.

Listopad 2011

Sa našim projektom „Ja mogu, ja znam“ koji smo 01. listopada 2011 pokrenuli, omogućili smo djeci školske dobi tretman defektologa i logopeda, jer sa izlaskom iz vrtića ostaju bez tih tretmana. U te tretmane smo uključili 5-ero djece osnovno školske dobi u trajanju školske godine 2011/2012.

Prosinac 2011

U sklopu našeg projekta „Ja mogu, ja znam“ koji nam Grad Gospić sa svojim programom javnih potreba financira, održana je 12.12.2011 prva božićna radionica. Tema radionice je bila izrada božićne dekoracije i božićnih čestitki u kojoj su sudjelovali djeca, članovi, volonteri, terapeuti i sugrađani. Izrađeni predmeti su se prodavali uz podršku OŠ Dr. Jure Turić i Dječjeg Vrtića Pahuljica, sa prikupljenim iznosom bili smo u mogućnosti nabave dodatnog didaktičkog materijala.

Ožujak 2012  

27.03.2012 održali smo prvu proljetnu radionicu. Uz Orffovu glazbenu radionicu, koju nam je pripremila i održala naša volonterka Kristina Hager, imali smo i likovnu radionicu u kojoj su djeca mogli pokazati svoju umjetničku maštu.

Srpanj 2012

Kao i prošle godine, održali smo svoj Dan otvorenih vrata. Sa malom Kino dvoranom, glazbenim i likovnim radionicama, kao i igrama vještine, naša djeca kao i dječja grupa iz Dječjeg vrtića Pahuljica s radošću su sudjelovala. Vrhunac je bila Zumba koju je održala Andrea Orešković, garantirano sudjelovanje malih i velikih.

Taj dan smo imali i posebne goste iz Hrvatske Dopunske Škole Arbon / Švicarske čiji predstavnik gosp. Ana Pleša u ime HDŠ Arbon uručila našoj udruzi donaciju, koju su povodom Majčinog dana sakupili.

Rujan 2012

Sa početkom nove školske godine 2012/2013 ponosni smo, da sa donacijom iz Župe Sv. Jeronima iz Chicaga, imamo mogućnost nastavkom našeg programa „Ja mogu, ja znam“.

Dodatno krećemo s novim projektom „Samostalno kroz život“ sa fizikalnom patronažom koji nam je omogućio grad Gospić. U tom projektu obuhvatiti ćemo 3je djece s teškim smetnjama velike motorike.

Prosinac 2012

Uz potporu naših sugrađana i RK Gospić održana je 01.12.2012 naša druga božićna radionica. U dobrom i veselom raspoloženju se izrađivali ukrasni božićni predmeti i dekoracije, koje smo mi kao Udruga na našoj božićnoj humanitarnoj akciji „Božić u srcu“ 21.12.2012 na trgu Stjepana Radića prodavali.

Travanj 2013

27.04. 2013 održana je naša proljetna radionica u KIC-u. Uz igrokaz 1.b razreda OŠ Dr. Jure Turić pod vodstvom naše volonterke Josipe Rupe bila nam je jako lijepa i opuštena atmosfera. Marljivo su djeca i roditelji izrađivali dekorativne predmete.

Svibanj 2013

U svibnju smo imali jedan lijepi i humanitarni susret sa MK Crazy Wolfs iz Smiljana. Organizirala se likovna kolonija u njihovim prostorijama 25.05.2013. Za našu djecu bila je dodatno organizirana radionica, u kojoj su naši mališani sa velikim zadovoljstvom i svojom maštom izrađivali figurice, cvjetiće itd. sa glinom. Radovi koji su nastali tokom te radionice, biti će izloženi i prodani na aukciji u srpnju povodom Dana Grada Gospića.

Lipanj 2013

A da svi naši članovi( mali i veliki ), terapeuti i volonteri malo odmore od svih napora, tretmana i radionica, slijedio je naš godišnji izlet i roštiljanje. Ove godine do starog mlina u Brušane.

Poslije opuštanja održali smo već tradicionalno Dan Otvorenih Vrata u našoj prostoriji i Atriju KIC-a 12.06.2013. Uključili smo se u program RH za Dan Otvorenih Vrata sviju Udruga na području Lijepe Naše. Ove godine je naš Dan bio ispunjen igrokazom 1.c razreda OŠ Dr. Jure Turić, pjesmicama djece iz Vrtića Pahuljica, zumbom pod vodstvom Andree Orešković, igre vještine pod vodstvom Sanje Kovačević i izložbom naših radova i slikama našeg rada.

Srpanj 2013

Kako nam se jahanje u prvoj godini našeg postojanja jako svidjelo, a i pokazalo veliki učinak poboljšanja motoričkog kao i socio-emotivnog napredovanja naše djece, odlučili smo iskoristiti ljetne mjesece a možda i jesen za terapeutsko jahanje u Ribniku kod g. Bože Grgurić.

Dalje nam je Grad Gospić, povodom Dana Grada Gospića na Svečanoj Sjednici, za rad Udruge Pčelice uručio „Priznanje Grada Gospića“ .

Rujan 2013

Na već tradicionalnoj „Jesen u Lici“ i prvi puta smo mi kao Udruga imali svoj štand, na kojemu smo uz letke i diaprojekcije, posjetitelje upoznavali sa radom Udruge i ukazivali na probleme s kojima se naša djece s teškoćama i mi roditelji svakodnevno susrećemo.

Prosinac 2013

Uz zajedničku proslavu, dočekali smo i Sv. Nikolu, koji je djecu razveselio sa svojim darovima. Dodatno smo i održali božićnu radionicu, na kojoj su bili ne samo članovi, nego i sugrađani sa svojom djecom. Izrađivali su se prigodni ukrasi i dekoracije za Božić.

Veljača 2014

Odobren Projekt „Moj prijatelj na četiri noge“ s kojim nam Grad Gospić omogućuje ponovno realizaciju jednih naših projekta. Dalje nam je i odobren projekt „Pomoćnik u nastavi“ od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. S time zapošljavamo 4 učiteljice na određeno vrijeme, a 4 djece s teškoćama omogućujemo lakše savladanje školskog gradiva i kretanja po školi.